Sneeuwzwammetje - Hygrocybe virginea

Plaats reactie
Ger van Ewijk
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 dec 2022, 23:53
Locatie: Oisterwijk

Sneeuwzwammetje - Hygrocybe virginea

Bericht door Ger van Ewijk »

Sneeuwzwammetje

Het Sneeuwzwammetje is een paddenstoel die je kunt tegenkomen in augustus tot november op schrale graslanden en langs wegen. Het heeft een witte, gebolde of kegelvormige hoed met een glad tot wat vettig oppervlak. Soms heeft de hoed een bleek vleeskleurige of gelige tint en is aan de rand doorschijnend gestreept. De lamellen van de paddenstoel zijn wit en staan ver uit elkaar. Ze lopen langs de steel naar beneden. Als de Sneeuwzwammetjes sporen verspreiden, zijn ze ook wit van kleur.

De steel van het Sneeuwzwammetje is slank en recht. Onderaan wordt de steel iets smaller. Dit is een kenmerk dat je kunt gebruiken om deze paddenstoel te herkennen.

Het is interessant om te weten dat het Sneeuwzwammetje groeit op schrale graslanden en langs wegen. Schrale graslanden zijn plekken waar de bodem niet erg vruchtbaar is, wat betekent dat er niet veel voedingsstoffen beschikbaar zijn. Toch kan deze paddenstoel daar groeien en gedijen. Dit laat zien hoe paddenstoelen zich kunnen aanpassen aan verschillende omgevingen.

Het verkennen van de natuur en het leren over verschillende planten en dieren kan erg leuk en leerzaam zijn. Het ontdekken van paddenstoelen zoals het Sneeuwzwammetje kan je interesse in de natuur prikkelen en je helpen meer te leren over de diverse wereld om ons heen. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn bij het verzamelen of aanraken van paddenstoelen, aangezien sommige soorten giftig kunnen zijn. Het is het beste om alleen paddenstoelen te bekijken en te bewonderen zonder ze te plukken. Zo kunnen we de natuur en haar wonderen behouden voor toekomstige generaties om van te genieten.
Bijlagen
FB_IMG_1691442758283.jpg
Gebruikersavatar
Bart
Site Admin
Berichten: 16649
Lid geworden op: 20 mar 2021, 16:24
Contacteer:

Re: Sneeuwzwammetje - Hygrocybe virginea

Bericht door Bart »

Mooie stoel, leuke naam.
Plaats reactie

Terug naar “Plaatjeszwammen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast